Tietoa minusta

Sanni-Mari

Olen Sanni-Mari, pian kolmen lapsen äiti ja doula. Olen lisäksi vaimo, sisko, tytär ja ystävä. Otin ensimmäisiä askelia doulapolullani kokiessani voimakasta kutsumusta hoivata ja tukea raskaana olevia ystäviäni jo ennen kuin olin itse äiti. Omien raskauksieni myötä raskaus-, synnytys- ja postpartum-aika tulivat iloineen ja haasteineen sydämeni asioiksi. Toisen lapseni odotusaikana doulalta saamani tuki oli niin merkittävää monella tasolla, että halusin itsekin tarjota muille samaa lempeää, ymmärtävää ja turvallista läsnäoloa ja myötäelämistä.

Opiskelin Doula-akatemiassa synnytysalan asiantuntijoiden opissa doulaksi 2022-2023 vuosikurssilla. Doulana haluan kulkea sinun ”siskonasi” matkallasi juuri tässä raskaudessa. Doulasin noin vuoden Satakunnan alueella, ja kesällä 2023 siirryn Pohjois-Pohjanmaan alueelle. Otan ensimmäisiä doula-asiakkaitani vastaan vuoden 2024 alkupuolella Oulun seudulla. Tästä kuulet lisää Instagram-tililläni (@pesapuunsuojassa).

Doulaopintojen lisäksi valmistuin loppuvuodesta 2022 luokan- ja äidinkielen opettajaksi Turun yliopistosta. Ammennan tästäkin osaamisesta doulan työhön läsnäolon ja kohtaamisen taitoja sekä taitoa välittää tietoa helposti ja ymmärrettävästi.

Vahvuuksiani ovat lempeys, herkkyys, empaattisuus ja läsnäolo. Minulle on tärkeää, että juuri sinä tulet kohdatuksi ja nähdyksi. Minulle tärkeitä asioita ovat luonto, kirpparikierrokset, pienet kauniit yksityiskohdat ja kohtaamiset niin sydänystävien kuin uusienkin ihmisten kanssa. Minuun vaikuttavat myös Pohjois-Suomessa olevat juureni ja pohjoisessa vietetyt 22 ensimmäistä elinvuottani. Pohjoisessa käydessäni puheeseeni tulee peräpohjalainen murre, mie, sie ja juopasemako nisukahavit. Ei ole hyvän pullan ja kahvin voittanutta. Yksi ihanimpia muistojani on edesmenneen Mummoni kanssa juodut päiväkahvit pirtin pöydän ääressä, hänen lapsuuden ja nuoruuden tarinoita kuunnellen.

Odotan innolla, että pääsen kohtaamaan sinut ja olemaan tukenasi toivomallasi tavalla. Otathan minuun rohkeasti yhteyttä, jos tunnun sinulle sopivalta doulalta.

Doula Sanni-Mari

Koulutukseni

Sertifioitu doula
03/2023 Doula-akatemia 2022-2023. Koulutus on 10 opintopisteen (270h) laajuinen.

Imetysohjaaja (WHO)
02/2023

Raskausajan hoidot -kurssi
01/2022 Superfiilis-koulu

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta
03/2022 Elonaskel

Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla
04/2022 Elonaskel

Muu koulutus ja osaaminen

Synnytyspelkoseminaari Helsingissä
2/2023

Kasvatustieteen maisteri
Valmistuin loppuvuodesta 2022 Turun yliopistosta luokan- ja äidinkielen opettajaksi.

Pro gradu -tutkielmani käsitteli sosiaalis-emotionaalisia taitoja lastenkirjasarjassa. Sivuaineenani opiskelin suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta molempia 60 opintopisteen laajuisesti. Kirjallisuuden tutkielmassa tutkin äitiyden representaatioita Pauliina Rauhalan Taivaslaulussa.