Tietoa minusta

Sanni-Mari

Olen Sanni-Mari, kahden lapsen äiti ja doulaopiskelija. Olen lisäksi vaimo, sisko, tytär ja ystävä. Otin ensimmäisiä askelia doulapolullani kokiessani voimakasta kutsumusta hoivata ja tukea raskaana olevia ystäviäni jo ennen kuin olin itse äiti. Omien raskauksieni myötä raskaus-, synnytys- ja postpartum-aika tulivat iloineen ja haasteineen sydämeni asioiksi. Toisen lapseni odotusaikana doulalta saamani tuki oli niin merkittävää monella tasolla, että halusin itsekin tarjota muille samaa lempeää, ymmärtävää ja turvallista läsnäoloa ja myötäelämistä.

Opiskelen Doula-akatemiassa synnytysalan asiantuntijoiden opissa doulaksi 2022-2023 vuosikurssilla. Doulana haluan kulkea sinun ”siskonasi” matkallasi juuri tässä raskaudessa. Huhtikuussa liittyin osaksi Hyvinvointikeskus Olennaisen upeaa naisjoukkoa. Tarjoan raskausajan hoitoja Olennaisen Rauman toimipisteessä ja tukenani on mieletön joukko naisia eri osaamisalueilta.

Doulaopintojen lisäksi valmistun syksyllä 2022 luokan- ja äidinkielen opettajaksi Turun yliopistosta. Ammennan tästäkin osaamisesta doulan työhön läsnäolon ja kohtaamisen taitoja sekä taitoa välittää tietoa helposti ja ymmärrettävästi.

Vahvuuksiani ovat lempeys, herkkyys, empaattisuus ja läsnäolo. Minulle on tärkeää, että juuri sinä tulet kohdatuksi ja nähdyksi. Minulle tärkeitä asioita ovat luonto, kirpparikierrokset, pienet kauniit yksityiskohdat ja kohtaamiset niin sydänystävien kuin uusienkin ihmisten kanssa. Minuun vaikuttavat myös Pohjois-Suomessa olevat juureni ja pohjoisessa vietetyt 22 ensimmäistä elinvuottani. Pohjoisessa käydessäni puheeseeni tulee peräpohjalainen murre, mie, sie ja juopasemako nisukahavit. Ei ole hyvän pullan ja kahvin voittanutta. Yksi ihanimpia muistojani on edesmenneen Mummoni kanssa juodut päiväkahvit pirtin pöydän ääressä, hänen lapsuuden ja nuoruuden tarinoita kuunnellen.

Odotan innolla, että pääsen kohtaamaan sinut ja olemaan tukenasi toivomallasi tavalla. Otathan minuun rohkeasti yhteyttä, jos tunnun sinulle sopivalta doulalta.

Doula Sanni-Mari

Koulutukseni

Sertifioituva doula
Sertifioidun Doula-akatemiassa vuosikurssilla 2022-2023. Koulutus on 10 opintopisteen (270h) laajuinen. Sertifioitumiseen asti tarjoan doulapalveluni harjoitteluhinnoin.

Raskausajan hoidot -kurssi
01/2022 Superfiilis-koulu

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta
03/2022 Elonaskel

Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla
04/2022 Elonaskel

Muu koulutus ja osaaminen

Kasvatustieteen kandidaatti
Syksyllä 2022 valmistun kasvatustieteen maisteriksi
Suoritan tutkintoani Turun yliopistossa. Pro gradu -tutkielmani käsitteli sosiaalis-emotionaalisia taitoja lastenkirjasarjassa. Sivuaineenani opiskelen suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta molempia 60 opintopisteen laajuisesti. Kirjallisuuden tutkielmassa tutkin äitiyden representaatioita Pauliina Rauhalan Taivaslaulussa.