Asiakaskokemuksia

MAMA BLESSING-JUHLAT
Mother's blessing-juhlien suunnitteleminen ystävällemme oli Sanni-Marin kanssa alusta alkaen sujuvaa ja selkeää. Toiveemme otettiin erinomaisesti huomioon.
Oli mukavaa, että hän esimerkiksi nosti kortteja kanssamme, jakoi omia ajatuksiaan ja osallistui äidin hemmotteluhetkeen. Tämä madalsi kynnystä avautua myös omista mielenmaisemista, koska Sanni-Mari oli jotenkin alusta asti osa meitä, eikä hän tuntunut vieraalta ohjaajalta.
Sanni-Mari oli lämmin, aito, ihanan läsnäoleva, välittävä ja tosi symppis. Hän sai herkällä ja kohtaavalla läsnäolollaan meidät heittäytymään. Hän kannatteli tilaa ja loi siitä turvallisen kaikille.
Juhliin osallistujat (2022)
SYNNYTYSDOULAUS - PUOLISON PALAUTE
Doulan palkkaaminen oli hyvä päätös. Synnyttävän oli helpompi pystyä rentoutumaan loppuraskaudessa, kun tiesi että saa tukihenkilön mukaan synnytykseen jos en itse pääsisi. Doula oli synnytyksessä hyvä tuki kovien kipujen aikana kun en itse ihan tiennyt koko ajan mitä tehdä.
Artturi (2022)
SYNNYTYSDOULAUS
Toit odotukseen rauhaa mielelleni, kun olin epätiedossa pääsisikö puolisoni mukaan synnytykseen. Tiesin, etten joutuisi yksin synnyttämään. Myös tieto, että mielen päällä olevia asioita raskauteen ja tulevaan synnytykseen liittyen sai tulla purkamaan helpotti ja kevensi mieltä. Vaikutit läpi raskauden aidon ja vilpittömän kiinnostuneelta kuulumisistamme ja laitoit säännöllisesti viestiä, jossa kyselit fiiliksiä.
Läsnäolosi rauhoitti ja kannattelit hyvin tilaa. Muistutit epätoivon hetkinä olevani voimakas ja turvassa, sekä täysin kykenevä synnyttämään vauvani. Osasit hienosti lukea tilaa ja sanomattakin tiesit mitä kaipasin. Kun kaipasin fyysistä apua tuntemuksiin olit apuna ja kun taas tarvin omaa tilaa, olit läsnä mutta annoit rauhan.
Anni (2022)
MAMA BLESSING -JUHLAT SISKOLLEEN TILANNEEN PALAUTE
Mulla oli paljon toiveita viime lauantaille ja jopa vähän stressiäkin. Sen vuoksi, että toivoin niin kovasti X:lle ihanaa päivää. Pystyit kaikki nämä toiveet toteuttamaan. Jännitän itse monesti ohjattuja ohjelmia, mutta sun johdolla kaikki oli ihanan luonnollista. Sait ilmapiirin, että jokainen halusi olla auki ja antaa itsestään. Kiitos Sanni-Mari❣
Meri (2022)
MAMA BLESSING -JUHLAT
Todellinen naisenergiapäivä jossa jokainen yksityiskohta oli kauniisti suunniteltu, kukkaseppeleestä lähtien.🌸 Toivoa ja rakkautta luova päivä fyysisesti ja henkisesti koetelleen raskauden loppuvaiheessa. Tunsin suurta yhteyttä läheisiini, ja myös muilla jäi varmasti voimaantunut ja kohdattu olo päivän jälkeen. Sun ohjauksessa päivä meni kuin siivillä, ja jokainen teema avasi uudella kauniilla tavalla äitiyden, ystävyyden ja naiseuden hienoutta. Sanoitit myös ihanasti ja raikkaasti monia asioita raskauteen ja äitiyteen liittyen. Erityisen hienoa oli se, ettei kaikki pyörinyt mun ympärillä vaan kaikki sai käsitellä omaa matkaansa. Ihanasti muistutit siitä, ettei jaettais kauhukokemuksia yms haavoittavaa. Se oli mielestäni tärkeää, koska harjoitusten ja lähestyvän synnytyksen myötä olin tosi herkillä. Raskausaika on ennen kaikkea mielen matka, ja se tiivistyi ihmeellisesti tuossa päivässä. Ehkä just eniten jäi olo, että sai tulla kohdatuksi ja kohdata. Ja sun raskaushieronta oli aivan super rentouttava. ✨ En jaksanut enää lähteä saunaan vaan aika pian sun lähdön jälkeen hiippailin kotiin.
Sara (2022)
SYNNYTYSDOULAUS
Synnytys sujui hyvin ja toiveideni mukaisesti. Voisi sanoa, että doula auttoi lähes kaikessa. Doula auttoi minua kotona hengittämään supistusten mukana ja antoi avuksi kotona mm. jumppapalloa ja tyynyjä. Yhdessä keskustelimme siitä, milloin olisi hyvä hetki lähteä sairaalaan. Sairaalassa doula toimi kokemusasiantuntijana ja antoi vaihtoehtoja, joita kätilöt eivät tarjonneet esim. kertomalla, milloin tutkimushuoneessa oli hyvä hetki käydä vessassa ja doulan ansioista uskalsin myös hieman vaihtaa asentoa käyriä otettaessa. Kun pääsimme synnytystupaan doula ryhtyi heti toimeen ja auttoi saamaan vettä avautumisvaiheen ammeeseen. Doula loi toiveideni mukaisen tunnelman saliin valojen avulla ja kyseli, haluanko laittaa bikinien yläosan päälle ammeeseen. Tällaiset konkreettiset kysymykset, jotka ohjasivat toimimaan, olivat tosi hyviä, koska itse en juuri jaksanut suunnitella toimintaani. Doula auttoi myös avautumisvaiheessa hengittämään ja tarjosi juotavaa ja syötävää. Doula auttoi tarvittaessa ylös ammeesta ja haki lämpöpakkauksia. Tärkein tuki oli kuitenkin lopulta henkinen eli se, että doula oli läsnä. Se rauhoitti minua suuresti. Oli sellainen olo, että kaikki on hyvin, kun doula ei näe tarpeen puuttua tilanteeseen esimerkiksi pyytämällä apua kätilöltä. Ponnistusvaiheessa olin aika epätoivoinen, jolloin oli ihanaa, että doula tsemppasi.
Minulle toi mielenrauhaa, kun sain käydä läpi doulan kanssa synnytykseen liittyviä toiveitani. Oli myös helpottavaa, kun tiesin, että doula pitää huolen siitä, että toiveeni tulevat huomioiduksi eli minun ei tarvinnut prepata puolisoa yksityiskohtaisesti tai murehtia siitä, osaanko ja muistanko itse kaikki toiveet. Puolisoa auttoi myös paljon se, että tiesimme synnytyksessä olevan mukana doulan, jolla on taito painaa tai ohjata painamaan esimerkiksi akupisteitä. Minua ensisynnyttäjänä helpotti suuresti, että synnytyksessä oli mukana tuttu ihminen, jolle synnyttäminen oli ennestään tuttua puuhaa. Sain siitä paljon rauhaa, kun kätilöt eivät synnytyssalissa juurikaan olleet. Doula auttoi viestimään toiveita puolestani silloin, kun hän huomasi, että minä en kivuista johtuen ollut innokas käymään keskustelua kätilön kanssa. Doula piti huolen siitä, että toiveeni kuultiin ja auttoi monissa konkreettisissa asioissa sekä oli henkisenä tukena. Kun mukana oli puolison lisäksi doula, he pystyivät vuorottelemaan ruokailut ja vessakäynnit, jolloin koko ajan jompikumpi oli minun kanssani. Ilman doulaa olisimme lähteneet sairaalaan liian aikaisin ja painaneet synnytyksen aikana nappia paljon useammin, koska olisimme olleet epävarmoja siitä, sujuuko kaikki, kuten pitää.
Minua ensisynnyttäjänä helpotti suuresti, että synnytyksessä oli mukana tuttu ihminen, jolle synnyttäminen oli ennestään tuttua puuhaa. Sain siitä paljon rauhaa, kun kätilöt eivät synnytyssalissa juurikaan olleet. Doula auttoi viestimään toiveita puolestani silloin, kun hän huomasi, että minä en kivuista johtuen ollut innokas käymään keskustelua kätilön kanssa. Doula piti huolen siitä, että toiveeni kuultiin ja auttoi monissa konkreettisissa asioissa sekä oli henkisenä tukena. Kun mukana oli puolison lisäksi doula, he pystyivät vuorottelemaan ruokailut ja vessakäynnit, jolloin koko ajan jompikumpi oli minun kanssani. Ilman doulaa olisimme lähteneet sairaalaan liian aikaisin ja painaneet synnytyksen aikana nappia paljon useammin, koska olisimme olleet epävarmoja siitä, sujuuko kaikki, kuten pitää.
Sanni-Mari on kuin luotu doulaksi. Hän tekee tätä työtä täydellä sydämellä ja aidosti omana itsenään. Hänen läsnäolonsa rauhoittaa. Hän on upean empaattinen ja taitava aistimaan, mitä synnyttäjä tarvitsee. Hän ei puske läpi omaa agendaansa vaan toimii nimenomaan synnyttäjää tukien ja kuunnellen. Olisin ollut hukassa synnytyksessä ilman sinua. Olemme ikuisesti kiitollisia siitä, että lähdit mukaamme!
Jenni (2022)
SYNNYTYSDOULAUS
Synnytykseni sujui hyvin, vaikka ei mennytkään suunnitelmieni/toiveideni mukaan. Olisin toivonut vesisynnytystä, mutta oksitosiinitiputuksen takia se ei lopulta onnistunutkaan. Sanni-Marin tuki olikin ensiarvoisen tärkeää tässä tilanteessa ja lopulta ei harmittanut suunnitelmien muutos. Sanni-Marin lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät oli suureksi hyödyksi. Hän muistutti hengityksen tärkeydestä ja hengitti kanssani supistusten aikana.
Jumppapallon ja tens-laitteen saaminen lainaksi jo ennen synnytystä oli mahtavaa. Tuntemuksista juttelu Sanni-Marin kanssa jo paljon ennen synnytystä auttoi ihanasti kestämään loppuraskauden vaivoja ja henkinen tuki oli korvaamatonta. Synnytystahdon kirjoittaminen etukäteen auttoi synnytyksen aikana muistamaan omat toiveet. Sanni-Mari auttoi myös pitämään kiinni omista oikeuksistani synnyttäjänä. Sanni-Mari on kuin luotu doulaksi. Hänen läsnäolonsa ja kuuntelutaitonsa ovat hänen erityistaitojansa. Hän saa oman olon tuntumaan tärkeältä ja antaa luvan uppoutua omaan raskaus- tai synnytyskuplaan.
Jumppapallon ja Tens-laitteen saaminen lainaksi jo ennen synnytystä oli mahtavaa. Tuntemuksista juttelu Sanni-Marin kanssa jo paljon ennen synnytystä auttoi ihanasti kestämään loppuraskauden vaivoja ja henkinen tuki oli korvaamatonta. Synnytystahdon kirjoittaminen etukäteen auttoi synnytyksen aikana muistamaan omat toiveet. Sanni-Mari auttoi myös pitämään kiinni omista oikeuksistani synnyttäjänä. Sanni-Mari on kuin luotu doulaksi. Hänen läsnäolonsa ja kuuntelutaitonsa ovat hänen erityistaitojansa. Hän saa oman olon tuntumaan tärkeältä ja antaa luvan uppoutua omaan raskaus- tai synnytyskuplaan.
Minna-Mari (2022)
KÄTILÖN PALAUTE
Sanni-Mari avusti avautumisvaiheessa, kivunlievityksessä ja valmisti hienosti pitkin synnytystä. Kiitos rauhallisuudesta ja perheen tsemppaamisesta!
Kätilö (2022)
SYNNYTYSDOULAUS
Synnytys sujui nopeasti ja hyvin. Sain doulaltani apua kivunlievitykseen ja rentoutumisen tueksi. Hän otti myös toiveestsni muutamia valokuvia ja huolehti ennakkoon sovitusta tiedonvälityksestä / toiveiden esiin tuomisesta kätilöiden suuntaan. Sairastin alkuraskaudessa, ja näihin saamani lääkityksen vuoksi pelkäsin suurta verenvuotoa. Minua jännitti ja stressasi, että mitä jos minua lähdetään viemään johonkin ja vauva jää isänsä kanssa. Tai jos en saa toivomaani vesisynnytystä, miten osaan ja kykenen ponnistamaan kuivalla maalla, kun en missään tapauksessa halunnut puudutteita. Kaipasin siis tukea myös lääkkeettömän kivunlievitykseen. Sain doulaltani kaikkea, mitä toivoin ja miksi hänet palkkasin.
Sanni-Mari painoi alaselkääni kylmäpussin kanssa, mikä oli suuri helpotus. Hän myös huolehti, että kätilö täytti ammeen vesisynnytystä varten. Hän lauloi synnytyslaulua kanssani ja auttoi siten rentoutumisessa. Hän kosketti ja maadotti, mikä oli tärkeää. En jäänyt kaipaamaan mitään. Kaikki sujui todella hyvin. Olen tosi ylpeä ja iloinen siitä, miten hienosti Sanni-Mari toimi hänen ensimmäisessä synnytyksessään. Sitä ei huomannut mitenkään hänestä, että oli eka kerta. Tuhannet kiitokset vielä!
Synnyttäjä (2022)
RASKAUSHIERONTA
Niin iso kiitos tämänpäiväisestä hemmotteluhetkestä. Tunnelma oli koko ajan rauhallinen, lämmin ja lisäks oli ihanaa huomata, että sä olit siinä tilanteessa oikeesti läsnä ja vaikutit aidosti kiinnostuneelta. Jalkakylpy ja kuorinta sekä juttelu oli just oikee tapa aloittaa se hetki. Hieronnan aikana sai oikeesti rentoutua ja pääsi hetkeks aikaa irti arjesta. Tulen aivan varmasti vielä uudestaan. Jäi ihana fiilis, kiitoskiitoskiitos!
Iida (2022)
RASKAUSHIERONTA
Tullessani Sanni-Marin kotiin, minua odotti tunnelmallinen, kaunis ja rauhallinen ympäristö kynttilöineen, rentouttavan musiikin kera. Hoito alkoi ihanalla jalkakylvyllä ja – hieronnalla, edeten hierontapöydällä tapahtuvaan hierontaan aina jaloista päähän saakka. Sanni-Mari on mielestäni intuitiivisen taitava hieroja, kokemuksen vähyys ei välittynyt, vaan tuli vaikutelma jo kokeneemmasta hierojasta. Ihanaa oli, että Sanni-Mari piti huolen, ettei hieronnan aikana tarvinut palella, vaan olo oli mukava, ja että puhua sai jos halusi, mutta olla myös halutessaan täysin hiljaisuudessa. Kokemus oli minulle todella rentouttava ja energiaa tuova, ja tuli hoidetuksi tulemisen kokemus. Ehkä sitä kautta tuntui, että se rakensi myös omaa suhdetta tulevaan vauvaani ja omaa kokeemustani siitä, että minulla on enemmän voimavaroja tulevaan hoivata vauvaa. Kiitos Sanni-Mari!
Saara (2022)
RASKAUSHIERONTA
Hoitohuoneessa oli heti lämmin tunnelma. Tunsin itseni tervetulleeksi ja turvalliseksi. Hoito oli ihana hemmotteluhoito, jota kipeästi tarvitsinkin. Vahvat vakaat kädet tiesivät mitä tehdä. Sait minut tuntemaan itseni niin rentoutuneeksi, että taisin lopuksi nukahtaakin. Kiitos tuhannesti ❤️ Voin suositella lämpimästi. ❤️
Minttu (2022)
SYNNYTYKSEN JÄLKEINEN HOITO
Ajattelin, ettei raskaus- ja hemmotteluhoidot koskisi enää suoraan minua, onhan minun vauvat jo puolitoistavuotiaita. Oma hetki ihanassa hieronnassa kuitenkin kiinnosti. Kun sain hoidon aluksi jalat lämpimään ruusuveteen, tulikin kova tarve kerrata vielä kaikkea mennyttä, synnytystä ja vauva-aikaa. Oli ihana päästä kertomaan ajatuksiaan ilman, että kuuntelijalla oli varsinaisesti mielipiteitä minun kokemuksista. Sellaista kuuntelevaa korvaahan sitä välillä aina kaipaa. 90 min aikana sain ihanan hieronnan jaloista päänahkaan saakka. Kaikki Pesäpuun suojassa oli niin kuin siellä kuuluukin olla: kaunista, tunnelmallista ja rauhallista! Sanni-Marin kaunis koti on täydellisen oikea paikka näille hoidoille.
Rakastin kaikkia yksityiskohtia, joita olit miettinyt! Ihanan muhkea ja lämmin peitto, tarpeeksi tyynyjä tukemaan asentoa, kauniit kynttilät ja tilanteeseen sopiva musiikki. Kiinnitin huomiota myös pieneen öljykuppiin, josta otit hierontaöljyä pumppupullon sijaan. Tuntui, että minua hoidettiin, ilman sellaisia potilas-tuntemuksia. Oli hyvä kun myös hoidon aikana muistutit, että saa vaikka nukkua, mutta jutteleminenkin on ok.
Alina (2022)